Klasser og signaturer

Bevægelse kan røre dig på mange måder. Vi har samlet de former, som vi finder mest rørende, og vi har fundet de undervisere, som vi bedst tror på kan give dig den oplevelse.

Nedenfor kan du læse om de klasser og signaturklasser vi har samlet i Rört – og måske blive inspireret til at melde dig til en bevægelsesform, som du aldrig har prøvet før.

Acroyoga

Acroyoga I

Acroyoga giver dig yogaens fokus og sensitivitet blandet med akrobatikkens styrke og leg. Bliv udfordret på din evne til at kommunikere med kroppen, til at finde balancen imellem styrke og flow og til at stole på andre – og dig selv. Kom og bliv stærk og smidig imens du har det sjovt.

Acroyoga II

En acroyoga-klasse for erfarne. Der bruges mindre tid på det basale og mere tid på at eksperimentere og bringe kvalitet ind i udfordrende overgange. Det forventes at du har minimum et halvt års erfaring og er tryg ved alle grundlæggende bevægelser.

Dans

Dans FREE

Kom ud af hovedet og ned i kroppen til lyden af fængende melodier og svedige rytmer. DANS er fri bevægelse, hvor du bliver inviteret til at finde dit udtryk, din forbindelse til musikken og til dig selv.Klassen er energifyldt og opløftende og lader dig møde dagen fuld af energi og med en stærkere forbindelse til kroppen. Alle kan være med.

Dans FORM

Dans Form vil udvide din forståelse af dans og bevægelse og tilføre helt nye former og moves til dit repetoire. Ved kreativt at udforde din krop og ved at bevæge sig gennem nye forme inviteres du til at udforske en ny følelse af frihed i krop og sind. Dans Form indeholder både koreograferede bevægelser, mere udforskende bevægelse og helt vild og fri bevægelse. Mød os på dansegulvet !

Dans SLOW

At vågne up med langsom bevægelse giver dig mulighed for at starte dagen fra et meditativt stadie mens du bevæger dig, sanser og er rolig. Det gør dig i stand til at lytte og sanse din indre tilstand og være til stede. En mulighed for at åbne din krop, hjerte og sjæl i nuet og langsomt bevæge sig med det der er. I klassen vil vi øge tempoet for at skabe den bedste mulighed for at fortsætte din dag fuldt vågen, bevidst og fuldt i live.

Kontaktimprovisation

Kontaktimprovisation er en dynamisk danseform, der omfavner legen, udvikler dine tekniske og sensoriske færdigheder og din evne til at lytte med hele kroppen. I improviseret kontakt med andre kroppe møder vi nuet med helt åbne sanser. Det er sjovt, udfordrende, kreativt – og vil inspirere dig til at bruge din krop og sind på helt nye måder.

Morning og Mid-week mindful

Tag 30 minute til at gøre krop og sind roligt. Vi sidder sammen og mediterer og finder en smule fred i dagen, enten om morgenen 7:30 i hverdage eller midt på ugen onsdag kl 12.

Kämp

Rörts signaturklasse Kämp er en hjertelig fightclub og din chance for at få lov at tumle og kæmpe og være i nærkontakt med andre voksne. Klassen bevæger sig tæt på gulvet, har fokus på solid opvarmning og sætter rammen for at du på en sikker, kraftfuld og kærlig måde kan få lov at opleve dig selv i kamp.

Löb

Löb er en Rört signaturklasse, som elegant og effektivt lader dig opleve både yoga, løb og styrke før København rigtig er vågnet. Vi bevæger os sammen, udenfor det kvantitative paradigme, båret af hinanden og oplevelsen af rytme og ro.  Kom og flyd med i meditativt løb og brusende spurt.

Parkour

Parkour i Rört træner din evne til at bevæge dig kreativt og legende og øver dine øjnes evne til at se bevægelsesmulighederne i forskellige byrum.

Roklubben

Roklubben er et moderne meditationsfællesskab, som én gang om ugen sætter sig sammen og lader der blive ro. Det er ikke vigtigt, om du har erfaring med meditation eller ej. Det er vigtigt, at du har lyst til at sætte tempoet ned og trække vejret i fællesskab med andre københavnere. Meditationen ledes altid af en lærer fra Roklubben.

Rört Special

Rört Special er alt det som også foregår i Rört, men som ikke er en del af det ugentlige skema. Hver onsdag aften i Rört er der et medlemsdrevet arrangement – enten en SuppeKLUB, en FÄLLESskabelse hvor vi sammen udvikler eller ombygger Rört, en koncert eller noget helt fjerde, som vi også mener bør være en del af fällesskabet, men som ikke ellers har en plads i skemaet.

Sauna

Saunagus foregår i Rörts træfyrede sauna. Vi bruger varmen fra saunaen og kulden fra vores koldtvandsbassin til at give nærvær og blødhed i kroppen – og til at skabe rum for at sidde sammen, trække vejret og lade sveden pible. Ved hver session vil en gusmester sætte tempoet, styre temperaturen, bestemme olierne og guide viben.

Stärk

Stärk er en Rört signaturklasse, som har det befriende simple formål at gøre dig stærk. I klassen træner du styrke, mobilitet og udholdenhed med brug af egen kropsvægt. Du skal ikke være supermand for at møde op, men du skal være klar på effektiv og hård træning og sved på panden.

Ligesom alle andre klasser i Rört slutter Stärk med en afspænding, så du kan mærke, hvor du er blevet Rört, skrue op for sensitiviteten og komme godt videre med din dag.

Trappeträning

Trappetræning er en eminent måde at træne sig både stærk, bevægelig og udholdende på én og samme tid. Vi udforsker en række forskellige basale bevægelser indenfor hop, løb, balance og kravl op og ned af trappen. Alle kan være med, og der kan altid tilpasses med et trin fra eller til.

Yoga

Yoga FLOW

FLOW er en yogaklasse med fokus på vejrtrækning og lækre overgange med behagelige beats i baggrunden. Klassen har rødder i vinyasa yoga, og du hjælpes til at finde din egen dansende rytme i bevægelserne, imens du får sved på panden og styrker nærværet i din krop.

Yoga SLOW

SLOW er en rolig og meditativ yogaklasse med plads og tid til at fordybe oplevelsen i de enkelte stræk. SLOW er inspireret fra blide hatha klasser og yin yoga og indbefatter både meditation og afsluttende hvil.

Yoga GROW

GROW er en kraftfuld yogaklasse med fokus på teknik og god alignment. GROW er inspireret fra hatha og anusara yogaens evne til at få kroppen til at ”vokse” i stillingerne. I klasserne er der tid til at undersøge effekterne af god teknik og mulighed for at afprøve mere krævende stillinger.