Klasser og signaturer

Bevægelse kan røre dig på mange måder. Vi har samlet de former, som vi finder mest rørende, og vi har fundet de undervisere, som vi bedst tror på kan give dig den oplevelse.

Nedenfor kan du læse om de klasser og signaturklasser vi har samlet i Rört – og måske blive inspireret til at melde dig til en bevægelsesform, som du aldrig har prøvet før.

Acroyoga

Acroyoga I

Acroyoga giver dig yogaens fokus og sensitivitet blandet med akrobatikkens styrke og leg. Bliv udfordret på din evne til at kommunikere med kroppen, til at finde balancen imellem styrke og flow og til at stole på andre – og dig selv. Kom og bliv stærk og smidig imens du har det sjovt.

Acroyoga II

En acroyoga-klasse for erfarne. Der bruges mindre tid på det basale og mere tid på at eksperimentere og bringe kvalitet ind i udfordrende overgange. Det forventes at du har minimum et halvt års erfaring og er tryg ved alle grundlæggende bevægelser.

Berört

Berört er en undersøgende klasse, hvor fokus er på at røre og blive berørt. Med øvelser inspireret af bodywork, teater, intimitetsarbejde og ritualiserede lege undersøger vi hvordan vi berører og bevæger os, så vi forbinder os til os selv og hinanden.

Klassen giver rum for det akavede og usikre – men altid kærligt og med den sitrende følelse af at udforske nyt land.

Dans

Kom ud af hovedet og ned i kroppen til lyden af fængende melodier og svedige rytmer. DANS er fri bevægelse, hvor du bliver inviteret til at finde dit udtryk, din forbindelse til musikken og til dig selv.

Klassen er energifyldt og opløftende og lader dig møde dagen fuld af energi og med en stærkere forbindelse til kroppen. Alle kan være med.

Fällessang

Fällessang i Rört er ugentlig kirtan (yogisk fællessang), hvor vi lytter og sætter lyd på. Vi synger simple mantraer og flyder med sangen der hvor den tager os hen.

Kirtan er musik og meditation – men også sjov og ballade. Vi synger fra hjertet og bevæger os frit mellem det stille og det vilde. Kirtan er fællesskab – for det at synge mantraer sammen er en kollektiv kraft, der gør, at vi finder ro, styrke, os selv og hinanden. Fällessang er en leg med at bevæge sig frit i et rum af lyd.

Kontaktimprovisation

Kontaktimprovisation er en dynamisk danseform, der omfavner legen, udvikler dine tekniske og sensoriske færdigheder og din evne til at lytte med hele kroppen. I improviseret kontakt med andre kroppe møder vi nuet med helt åbne sanser. Det er sjovt, udfordrende, kreativt – og vil inspirere dig til at bruge din krop og sind på helt nye måder.

Kämp

Rörts signaturklasse Kämp er en hjertelig fightclub og din chance for at få lov at tumle og kæmpe og være i nærkontakt med andre voksne. Klassen bevæger sig tæt på gulvet, har fokus på solid opvarmning og sætter rammen for at du på en sikker, kraftfuld og kærlig måde kan få lov at opleve dig selv i kamp.

Löb

Löb er en Rört signaturklasse, som elegant og effektivt lader dig opleve både yoga, løb og styrke før København rigtig er vågnet. Vi bevæger os sammen, udenfor det kvantitative paradigme, båret af hinanden og oplevelsen af rytme og ro.  Kom og flyd med i meditativt løb og brusende spurt.

Parkour

Parkour i Rört træner din evne til at bevæge dig kreativt og legende og øver dine øjnes evne til at se bevægelsesmulighederne i forskellige byrum.

Roklubben

Roklubben er et moderne meditationsfællesskab, som én gang om ugen sætter sig sammen og lader der blive ro. Det er ikke vigtigt, om du har erfaring med meditation eller ej. Det er vigtigt, at du har lyst til at sætte tempoet ned og trække vejret i fællesskab med andre københavnere. Meditationen ledes altid af en lærer fra Roklubben.

Rört Special

Rört Special er alt det som også foregår i Rört, men som ikke er en del af det ugentlige skema. Hver onsdag aften i Rört er der et medlemsdrevet arrangement – enten en SuppeKLUB, en FÄLLESskabelse hvor vi sammen udvikler eller ombygger Rört, en koncert eller noget helt fjerde, som vi også mener bør være en del af fällesskabet, men som ikke ellers har en plads i skemaet.

Sauna

Saunagus foregår i Rörts træfyrede sauna. Vi bruger varmen fra saunaen og kulden fra vores koldtvandsbassin til at give nærvær og blødhed i kroppen – og til at skabe rum for at sidde sammen, trække vejret og lade sveden pible. Ved hver session vil en gusmester sætte tempoet, styre temperaturen, bestemme olierne og guide viben.

Selvhjälp

Selvhjälp er en Rört signaturklasse, som giver dig redskaber til enten at rehabilitere efter en skade eller forebygge fremtidige skader. Klasserne tager afsæt evidensbaseret viden fra fysioterapi om smerte og skader. De giver dig på grundig og undersøgende vis konkrete bevægelser, som du kan bruge til at hjælpe dig selv.

Selvhjälp består af en ledopvarmning, et særligt fokus for dagen (skuldrer, hofter, fødder, etc.), individuel sparring med vores bevægelsesdoktor og en fælles afspænding.

Stärk

Stärk er en Rört signaturklasse, som har det befriende simple formål at gøre dig stærk. I klassen træner du styrke, mobilitet og udholdenhed med brug af egen kropsvægt. Du skal ikke være supermand for at møde op, men du skal være klar på effektiv og hård træning og sved på panden.

Ligesom alle andre klasser i Rört slutter Stärk med en afspænding, så du kan mærke, hvor du er blevet Rört, skrue op for sensitiviteten og komme godt videre med din dag.

Trappeträning

Trappetræning er en eminent måde at træne sig både stærk, bevægelig og udholdende på én og samme tid. Vi udforsker en række forskellige basale bevægelser indenfor hop, løb, balance og kravl op og ned af trappen. Alle kan være med, og der kan altid tilpasses med et trin fra eller til.

Yoga

Yoga FLOW

FLOW er en yogaklasse med fokus på vejrtrækning og lækre overgange med behagelige beats i baggrunden. Klassen har rødder i vinyasa yoga, og du hjælpes til at finde din egen dansende rytme i bevægelserne, imens du får sved på panden og styrker nærværet i din krop.

Yoga SLOW

SLOW er en rolig og meditativ yogaklasse med plads og tid til at fordybe oplevelsen i de enkelte stræk. SLOW er inspireret fra blide hatha klasser og yin yoga og indbefatter både meditation og afsluttende hvil.

Yoga GROW

GROW er en kraftfuld yogaklasse med fokus på teknik og god alignment. GROW er inspireret fra hatha og anusara yogaens evne til at få kroppen til at ”vokse” i stillingerne. I klasserne er der tid til at undersøge effekterne af god teknik og mulighed for at afprøve mere krævende stillinger.