Underviserne

Vi har samlet et hold af undervisere, som vi elsker. De har baggrund i vidt forskellige bevægelsesformer og har meget forskellige historier, men de deler alle troen på, at bevægelse kan og skal være rørende.

Alle er de erfarne. Alle er de nybegyndere.

Lær dem at kende nedenfor.

Jeppe Skovgaard

Jeg begyndte at kravle på bygninger om natten, fordi jeg ikke kunne falde i søvn. Det blev til parkour. Jeg begyndte til yoga, fordi parkour gjorde mig så stærk, at jeg ikke længere kunne trække vejret. Jeg begyndte med acroyoga, fordi jeg savnede kontakt til andre mennesker og savnede et community.

Jeg startede Rört, fordi jeg mener, at alle bevægelsesformer har særlige kvaliteter, at de alle er potentielt rørende – og fordi jeg har et brændende ønske om, at vi kan skabe et fællesskab i København på tværs af discipliner, hvor vi kan mødes som mennesker og inspirere og røre hinanden.

Acroyoga rör mig når jeg jeg ser elever opleve nyt land. Når min tillid, bliver til deres selvtillid. Når de får nyt lys i øjnene og vinder frihed i deres bevægelser og i deres tankeverden.

Mød mig tilAcroyoga I, Yoga GROW I, Yoga FLOW, Mid-week mindful, Trappetræning (sub) og Parkour (sub)

Rikke Libak

Jeg har elsket dansen i alle dens former hele mit liv. Da jeg for 18 år siden stødte på Gabrielle Roths 5 Rhythms følte jeg mig ”hjemme” med det samme. Her kunne jeg bevæge mig frit, ærligt og levende.

Jeg har altid interesseret mig for sundhedsfremme og efter at have været projektsygeplejerske på en stressklinik, valgte jeg at uddanne mig til MBSR-instruktør (mindfulness). Her så jeg hurtigt værdien i at bringe kvaliteterne og attituderne fra mindfulness ind på dansegulvet – og hjælpe andre med at gøre det samme.

Dans rör mig fordi det giver os mulighed for at ”være i os selv” og med hinanden på en autentisk, nærværende og vågen måde. Når vi lader dansen bevæge sig ”indefra og ud”, smider vi nogle masker, og vi kan opleve at blive set og mødt, som dem vi er. Det skaber glæde og gør os modige, frie og fulde af taknemmelighed – også udenfor dansegulvet. Det rör mig.

Mød mig til: Dans FREE and Dans SLOW

Peter Hunter

Bevægelse var min vej ud af afhængighed. Som teenager forstenede jeg mig selv med hash og fandt identitet i graffiti, tyveri og ballade. Parkour gav eventyrlysten en positiv legeplads. Yoga og dans lærte mig at turde vise mig selv frem uden perfektion og at være mere autentisk.

Og så har jeg løbet hele mit liv. Før i tiden løb jeg fra ting. Mine forældre. Mine følelser. Politiet. Genert og konfliktsky vandt jeg folkeskolens skoleløb hvert eneste år. Alt det er jeg færdig med nu. Nu løber og bevæger jeg mig for at komme tættere på mig selv, på andre og naturen.

Jeg bliver rört når jeg bevæger mig uden behov for at komme væk fra lige netop der, hvor jeg er. Og – især – når jeg kan dele den bevægelse med dig.

Mød mig til: Acroyoga II, Yoga GROW I & II , Yoga FLOW og Handstand

Dorte Bjerre

Jeg har altid være et meget aktivt og fysisk væsen. Jeg er gået igennem livet som fodboldspiller og taekwondokæmper. For mig har det altid handlet om forstå spillet mellem de udøvende parter – forstå den kontakt der blev etableret, og hvordan jeg selv forholdt mig og relaterede til den. Så begyndte jeg at dyrke kontaktimprovisation, og pludselig virkede alt, der kom inden det, mest af alt som forspil.

I dag er jeg udøvende danser, performer, researcher, facilitator, terapeut og helt almindeligt menneske – og alt, hvad jeg gør, er dybt forankret i kropsbevidsthed.

Jeg ser kontaktimprovisation som en bydende nødvendighed i samfundet i dag, fordi det lærer os at lytte mere. Vi lærer at lytte til andre på mere nærværende og omsorgsfuld vis, men mest af (gen)lærer vi at lytte til os selv og give oa kropsbevidstheden tilbage. Blive bevidst om vores behov for både berøring og grænsedragning – og blive klogere på hvordan de kan sameksistere.

Det rör mig at undervise. Altid og igen og igen. Jeg bli’r rört over at folk kommer, at folk bliver og at folk undersøger og udforsker sig selv.

Mød mig til: Kontaktimprovisation

Line Bangsbo

Min passion er det kropslige møde med os selv og med andre, og nysgerrigheden på hvordan vi bringer frihed, intimitet og kreativitet ind i dette møde. Min udforskning går på, hvordan vi rummer os selv og andre, når vi mødes, og hvordan vi inviterer intimiteten ind i dette møde, imens vi mærker egne grænser. Dette møde healer, og her skaber vi plads til at opleve flere aspekter af det at være menneske.

Jeg bruger mange metoder til at arbejde med dette i min undervisning: yoga, meditation, akroyoga, teater, massage og sang. Min erfaring er, at en glædesfyldt kontakt med verden starter med en glædesfyldt kontakt med os selv, og det er det, jeg gerne vil dele i min undervisning – hvor jeg har stort fokus på det trygge rum, hvor det er sjovt og dejligt at udforske.

Jeg har undervist siden 2008 og har i de sidste seks år afholdt talrige kurser, workshops og retreats med akroyoga, yoga, meditation og thaiyoga-massage. Jeg bor på Møn, underviser i København og rejser ofte.

Mød mig til: Berört, Sauna, Yoga FLOW og Yoga GROW (sub)

Åsa Kalyani Rudehill

Som så mange andre har jeg altid søgt en frihed. Den oplevede jeg i mange år igennem dans, men den forsvandt langsomt, jo mere jeg uddannede mig, og dansen blev en præstation. Yogaen var for mig tæt på dansen men viste mig mere af en indre verden, hvor frihed var uafhængig af præstation.

Det er klart den meditative del af yogaen, der interesserer mig og nemmest giver mig oplevelsen af frihed – og giver ild til min brændende lyst til at dele den med andre. Meditation er derfor kommet til at fylde mere og mere af min egen praksis, og det ønsker og håber jeg bliver reflekteret i min måde at undervise på.

Meditation og yoga rör mig når jeg rammer oplevelsen af fred og frihed.

Mød mig til: Yoga FLOW

Katinka Wissing

Jeg er utrolig glad for at bevæge mig på alle mulige måder, og bevægelse giver mig både energi og ro samt er mit redskab til at skabe kontakt til mig selv.

Min nysgerrighed for bevægelse har bragt mig vidt omkring, men jeg vender altid tilbage til parkour. Parkour for mig handler om frihed, om fællesskab og om at opbygge tilliden og kontakten til sig selv, sine omgivelser og sine mennesker omkring en – og dette er de bærende elementer i al min undervisning.

Jeg ønsker at skabe et tillidsfuldt fællesskab med plads til at man kan udfordre sig selv, uanset udgangspunktet man kommer fra. Jeg ønsker at skabe et rum hvor vi kan være dybt koncentrerede og tilstede, og hvor der også er plads til leg, grin og vildskab.

Det rör mig, når jeg ser gnisten tænde i folks øjne – når de gi’r sig hen i blandingen af udfordring, smil, sved og fællesskab. Når vi sammen går all-in, fordi alle kan se og mærke, hvad de får ud af det.

Mød mig til: Parkour, Stärk og Trappeträning

Janni Popp

Jeg blev draget af yoga i 2013, et par måneder efter en trafikulykke havde sat sine spor og begrænsninger i min krop. Jeg opsøgte yogamåtten og genfandt min smidighed, styrke, kropsbevidsthed og taknemmelighed. Jeg oplevede at det var nok bare at være mig – hvilket stod i kontrast til den teaterverden, jeg før helligede al min tid og energi til.

I min undervisning er jeg optaget af at skabe og holde et rum, hvori du kan lukke øjnene og tune ind på din krop, på dine sanser og din intuition. Jeg elsker fri og organisk bevægelse, gentagelser og visualiseringer. Jeg er ikke optaget af ´perfekt ydre´ alignment, men af at du slipper ideen om at noget er rigtigt eller forkert så du nysgerrigt kan finde din vej og bevæge dig på den måde, der føles bedst i din krop. Jeg elsker at lege med sekvensering og musik, og er dybt fascineret af at finde bevægelse i stilhed og stilhed i bevægelse.

Det rör mig når en gruppe mennesker lander i sig selv, sammen. Når mennesker overgiver sig til nuet og tillader sig selv at tage plads og ejerskab over sin praksis.

Mød mig til: Yoga SLOW,  Yoga FLOW og Yoga GROW I (Sub)

Rasmus Bugge

Træning var altid en måde for mig at håndtære de svære ting i mit liv. I en ung alder fandt jeg tryghed i at løfte vægte og lave calisthenics, og opbyggede en identitet omkring at være stor og stærk. Jeg fandt senere ud af, at styrke og størrelse ikke gjorde mig mere hel og fuldendt som person.

Jeg elskede stadig at bevæge mig, men jeg manglede en mere hjertevarm og legende kvalitet i min praksis. Jeg fandt denne gennem yoga og dans, som fik mig til at finde ind til glæden i det at bevæge sig i sig selv, og give slip på målet om at kunne noget bestemt eller være en anden. Denne glæde forligede mig samtidig også med en lang række skader, smerte og frustration, og fik mig stedet til at være nysgerrig og udforske de ting jeg kan gøre, i stedet for at fokusere på det jeg tror jeg ikke kan.

Det rör mig, når jeg kan vække din nysgerrighed for bevægelse, og lade denne vise dig at du ikke er begrænset og skrøbelig.

Mød mig til: STÄRK, Yoga GROW I og Yoga FLOW

Lea Sommer

Jeg har altid elsket at bevæge min krop og prøvet mange forskellige bevægelsesformer gennem mit liv, men der skete noget ganske særligt, da jeg mødte yogaen. Den ramte mig lige i hjertet og jeg var hurtigt klar over, at den ville blive en livspartner. Det har den nu været i snart 10 år og når jeg ser tilbage, er det tydeligt for mig, at yogaen har været med til at give mig rødder og vinger. Den har formet min måde at være i verden på og mange af de beslutninger, jeg har truffet gennem livet. Jeg føler mig derfor også meget taknemmelig over at kunne dele min kærlighed til yoga med jer.

I min undervisning ønsker jeg at skabe et rum, som inviterer til kropslig undersøgelse og fordybelse og som vægter vigtigheden af at være tilstede lige der, hvor vi er. Derudover har jeg gennem mange år haft en stor interesse for meditation og er meget inspireret og fascineret af den meditative praksis, hvilket også præger min undervisning.

Det rör mig, når yogaen hjælper os til at være med os selv og virkeligheden, som den er. Og det rör mig, når jeg oplever, at vi gennem praksis kan opnå en større følelse af ro, kærlighed og kontakt til os selv og verden omkring os.

Mød mig til: Yoga SLOW,  Yoga FLOW og Yoga GROW I (Sub)

Morten Vinther

Jeg har altid været draget af kamp og voldsom leg – som det hedder i fagtermer – og de fysisk og mentale kvaliteter, den type aktiviteter kultiverer og udvikler i os.

Jeg har bevæget mig i de traditionelle kampkunstdiscipliner og traditionel kampsport over selvforsvarsteori og -praksis til moderne grappling- og submissionwrestling – og jeg tror på, at vi igennem kamp kan møde os selv og andre på et dybere og meget grundlæggende plan. At kampen kan gøre os bevidste om vores egne evner og begrænsninger – og ydmyge og respektfulde over for vores medmennesker og -dyr.

Det lyder måske ulogisk, men jeg har på egen krop oplevet, hvordan rå kamp kan sætte egoet på plads og give rum til mere omsorg, rummelighed og overbærenhed.

Mød mig til: KÄMP, STÄRK 

Maja Ejrnæs

Jeg er vild med at eksperimentere og mere optaget af oplevelse end udseende. Siden min dansetræning i teenageårene, har jeg været små-allergisk over for ‘trin-koreografi’, men jeg lever og ånder for improviserede kunstformer. I min undervisning arbejder vi ud fra principper og strukturer frem for fastlåste bevægelsessekvenser –  med temaer som berøring, vægt-deling, friktion, tyngdekraft og momentum.

Flow rör mig – oplevelsen af at være ét med bevægelse. Når rammesat improvisation skaber  møder mellem mennesker, tid og rum. Når tillid og nysgerrighed er afsæt for bevægelse.
Mød mig til: Kontakt IMPRO

Malou Dee

Dans er en stor del af min hverdag. Jeg elsker at se kroppe udforske bevægelse og at dele oplevelser gennem dans og bevægelse.

Det fylder mit væsen med glæde at udforske bevægelse med en legende tilgang.

I mange år har jeg været tiltrukket af danse teater, og elsker at lege i denne verden.
Urbane stilarter giver mig energi og liv, og du vil i mine klasser i Rort mærke begge verdener.

Det rört mig at vidne og opleve kroppe blive udfordret, bryde igennem, lege med kreativitet og nyde deres krop, og udforske de uendelige muligheder.
Det bedste jeg ved er når hele rummet er sammen om en fysisk oplevelse og energien flyder.

Mød mig til: DANS FORM