Underviserne

Vi har samlet et hold af undervisere, som vi elsker. De har baggrund i vidt forskellige bevægelsesformer og har meget forskellige historier, men de deler alle troen på, at bevægelse kan og skal være rørende.

Alle er de erfarne. Alle er de nybegyndere.

Lær dem at kende nedenfor.

Jeppe Skovgaard

Jeg begyndte at kravle på bygninger om natten, fordi jeg ikke kunne falde i søvn. Det blev til parkour. Jeg begyndte til yoga, fordi parkour gjorde mig så stærk, at jeg ikke længere kunne trække vejret. Jeg begyndte med acroyoga, fordi jeg savnede kontakt til andre mennesker og savnede et community.

Jeg startede Rört, fordi jeg mener, at alle bevægelsesformer har særlige kvaliteter, at de alle er potentielt rørende – og fordi jeg har et brændende ønske om, at vi kan skabe et fællesskab i København på tværs af discipliner, hvor vi kan mødes som mennesker og inspirere og røre hinanden.

Acroyoga rör mig når jeg jeg ser elever opleve nyt land. Når min tillid, bliver til deres selvtillid. Når de får nyt lys i øjnene og vinder frihed i deres bevægelser og i deres tankeverden.

Mød mig tilAcroyoga, Yoga GROW, TrappetræningRoklubben (sub), Parkour (sub)

Nanna Wagner

Min undervisningsstil er kendetegnet ved en nysgerrighed omkring kropsbevidsthed, sanselighed og subtil bevægelse. I en verden hvor vores energi og bevidsthed ofte rettes udad, ønsker jeg at bringe opmærksomheden tilbage til os selv ved at undersøge kroppen med simple bevægelser. Når vi tager energien hjem til os selv, kan vi restituere, heale og opleve mere klarhed over, hvad der er vigtigt for os.

Mit ønske er, at vi igennem vores praksis bliver mindet om vores forbundethed med hinanden – og på samme tid styrket som individer med de forskelligheder vi har. På den måde kan yoga støtte og nære både fællesskabet og den enkeltes liv.

Det rör mig at undervise, når den forunderlige stilhed opstår, og mennesket lander i sin iboende tillid mellem krop, sind og tanke.

Mød mig til: Yoga FLOW og Roklubben

Rikke Libak

Jeg har elsket dansen i alle dens former hele mit liv. Da jeg for 18 år siden stødte på Gabrielle Roths 5 Rhythms følte jeg mig ”hjemme” med det samme. Her kunne jeg bevæge mig frit, ærligt og levende.

Jeg har altid interesseret mig for sundhedsfremme og efter at have været projektsygeplejerske på en stressklinik, valgte jeg at uddanne mig til MBSR-instruktør (mindfulness). Her så jeg hurtigt værdien i at bringe kvaliteterne og attituderne fra mindfulness ind på dansegulvet – og hjælpe andre med at gøre det samme.

Dans rör mig fordi det giver os mulighed for at ”være i os selv” og med hinanden på en autentisk, nærværende og vågen måde. Når vi lader dansen bevæge sig ”indefra og ud”, smider vi nogle masker, og vi kan opleve at blive set og mødt, som dem vi er. Det skaber glæde og gør os modige, frie og fulde af taknemmelighed – også udenfor dansegulvet. Det rör mig.

Mød mig til: Dans

Peter Hunter

Bevægelse var min vej ud af afhængighed. Som teenager forstenede jeg mig selv med hash og fandt identitet i graffiti, tyveri og ballade. Parkour gav eventyrlysten en positiv legeplads. Yoga og dans lærte mig at turde vise mig selv frem uden perfektion og at være mere autentisk.

Og så har jeg løbet hele mit liv. Før i tiden løb jeg fra ting. Mine forældre. Mine følelser. Politiet. Genert og konfliktsky vandt jeg folkeskolens skoleløb hvert eneste år. Alt det er jeg færdig med nu. Nu løber og bevæger jeg mig for at komme tættere på mig selv, på andre og naturen.

Jeg bliver rört når jeg bevæger mig uden behov for at komme væk fra lige netop der, hvor jeg er. Og – især – når jeg kan dele den bevægelse med dig.

Mød mig til: STÄRK, Yoga GROW og Yoga FLOW

Dorte Bjerre

Jeg har altid være et meget aktivt og fysisk væsen. Jeg er gået igennem livet som fodboldspiller og taekwondokæmper. For mig har det altid handlet om forstå spillet mellem de udøvende parter – forstå den kontakt der blev etableret, og hvordan jeg selv forholdt mig og relaterede til den. Så begyndte jeg at dyrke kontaktimprovisation, og pludselig virkede alt, der kom inden det, mest af alt som forspil.

I dag er jeg udøvende danser, performer, researcher, facilitator, terapeut og helt almindeligt menneske – og alt, hvad jeg gør, er dybt forankret i kropsbevidsthed.

Jeg ser kontaktimprovisation som en bydende nødvendighed i samfundet i dag, fordi det lærer os at lytte mere. Vi lærer at lytte til andre på mere nærværende og omsorgsfuld vis, men mest af (gen)lærer vi at lytte til os selv og give oa kropsbevidstheden tilbage. Blive bevidst om vores behov for både berøring og grænsedragning – og blive klogere på hvordan de kan sameksistere.

Det rör mig at undervise. Altid og igen og igen. Jeg bli’r rört over at folk kommer, at folk bliver og at folk undersøger og udforsker sig selv.

Mød mig til: Kontaktimprovisation

Line Bangsbo

Min passion er det kropslige møde med os selv og med andre, og nysgerrigheden på hvordan vi bringer frihed, intimitet og kreativitet ind i dette møde. Min udforskning går på, hvordan vi rummer os selv og andre, når vi mødes, og hvordan vi inviterer intimiteten ind i dette møde, imens vi mærker egne grænser. Dette møde healer, og her skaber vi plads til at opleve flere aspekter af det at være menneske.

Jeg bruger mange metoder til at arbejde med dette i min undervisning: yoga, meditation, akroyoga, teater, massage og sang. Min erfaring er, at en glædesfyldt kontakt med verden starter med en glædesfyldt kontakt med os selv, og det er det, jeg gerne vil dele i min undervisning – hvor jeg har stort fokus på det trygge rum, hvor det er sjovt og dejligt at udforske.

Jeg har undervist siden 2008 og har i de sidste seks år afholdt talrige kurser, workshops og retreats med akroyoga, yoga, meditation og thaiyoga-massage. Jeg bor på Møn, underviser i København og rejser ofte.

Mød mig til: Berört, Sauna, Yoga FLOW og Yoga GROW (sub)

Pierre Enaux

Mit første møde med bevægelse var igennem sport. Det startede med boldsport, og livligheden derfra gjorde mig til et ude-barn. Jeg klatrede i alt og gik altid på opdagelse i den nærmeste skov. En dag gav min søster mig et sæt jonglørbolde, og jeg endte med at forsvinde fuldstændig ind i den rytmiske træning. Dag ud og dag ind. Derfra blev bevægelse en del af mit dna. Hvor som helst og når som helst. Senere opdagede jeg dansen, og bevægelse blev min vej, på samme måde som den spirituelle gør det for andre.

Jeg mener, at bevægelse er et dybt udtryk for en selv, og det er et kraftfuldt, naturligt værktøj til at forbinde dig til dine omgivelser. Jeg er helt overbevist om, at det slet ikke er fuldt ud muligt at forstå den effekt, bevægelse har på os, og derfor udforsker jeg al bevægelse med lige dele nysgerrighed, respekt fascination og legesyge.

Som lærer er mit fokus på de simple opgaver i bestræbelsen på at etablere et sikkert og trygt rum – dog altid med sigtet om at skabe en praksis, der ikke bare er spændende og givende her og nu men også smitter af på hverdagen.

Mød mig til: Kontaktimprovisation

Åsa Kalyani Rudehill

Som så mange andre har jeg altid søgt en frihed. Den oplevede jeg i mange år igennem dans, men den forsvandt langsomt, jo mere jeg uddannede mig, og dansen blev en præstation. Yogaen var for mig tæt på dansen men viste mig mere af en indre verden, hvor frihed var uafhængig af præstation.

Det er klart den meditative del af yogaen, der interesserer mig og nemmest giver mig oplevelsen af frihed – og giver ild til min brændende lyst til at dele den med andre. Meditation er derfor kommet til at fylde mere og mere af min egen praksis, og det ønsker og håber jeg bliver reflekteret i min måde at undervise på.

Meditation og yoga rör mig når jeg rammer oplevelsen af fred og frihed.

Mød mig til: Roklubben og Yoga Flow

Kasper Winther

Min dans med kampsport begyndte for bedre at kunne forsvare mig selv. Interessen blev dog mere og mere fokuseret og nørdet, og efterhånden begyndte jeg at deltage i konkurrencer og endte bl.a. med at være med til WKF World Cup’en.

Jeg har en kandidatgrad og pædagogik, og jeg finder det særligt givende at undervise i bevægelse ud fra både et fysisk og holistisk perspektiv. Jeg elsker, når vi træner på kreative måder, og når vi udforsker vores sanser og vokser som mennesker. Jeg tror på, at en holistisk tilgang til fysisk aktivitet kan gøre os mere bevidste om flere nuancer og aspekter ved det at være menneske.

Jeg ser min undervisning som mit håndværk, og jeg får personligt meget ud af det. Jeg elsker mangfoldigheden og variationen i det – og den måde det ændrer sig fra gang til gang alt efter lokationen, deltagerne og emnet.

Jeg bli’r rört af stilhed og natur. Og så bliver jeg tit rört, når jeg er i Rört.

Mød mig til: Kämp og Stärk (sub)

Frederik Sissener

For seks år siden stod min verden stille. Jeg kunne ikke mærke, hvad der var vigtigt længere. 16 år af livet dedikeret til at spille et andet menneske gennem skuespil. Da jeg mødte yoga, var jeg en skadet fugl, der havde behov for hjælp til at flyve igen. Kontinuitet blev mit svar, at bevæge krop og sind hver eneste dag. Yoga gav plads til alle de undertrykte følelser og lærte mig, at de var signaler, ikke en afstraffelse. Det handlede lige pludselig om bare at være – lige her, lige nu.

Yoga lærer mig noget hele tiden. Jeg ser en bevægelse og må prøve det, lære det og gøre det til min egen bevægelse.

Det rör mig at se mennesker være fuldstændig tilstede i deres egen krop.

Mød mig til: Yoga GROW (sub) og Yoga FLOW.

Katinka Wissing

Jeg er utrolig glad for at bevæge mig på alle mulige måder, og bevægelse giver mig både energi og ro samt er mit redskab til at skabe kontakt til mig selv.

Min nysgerrighed for bevægelse har bragt mig vidt omkring, men jeg vender altid tilbage til parkour. Parkour for mig handler om frihed, om fællesskab og om at opbygge tilliden og kontakten til sig selv, sine omgivelser og sine mennesker omkring en – og dette er de bærende elementer i al min undervisning.

Jeg ønsker at skabe et tillidsfuldt fællesskab med plads til at man kan udfordre sig selv, uanset udgangspunktet man kommer fra. Jeg ønsker at skabe et rum hvor vi kan være dybt koncentrerede og tilstede, og hvor der også er plads til leg, grin og vildskab.

Det rör mig, når jeg ser gnisten tænde i folks øjne – når de gi’r sig hen i blandingen af udfordring, smil, sved og fællesskab. Når vi sammen går all-in, fordi alle kan se og mærke, hvad de får ud af det.

Mød mig til: Parkour

Janni Popp

Jeg blev draget af yoga i 2013, et par måneder efter en trafikulykke havde sat sine spor og begrænsninger i min krop. Jeg opsøgte yogamåtten og genfandt min smidighed, styrke, kropsbevidsthed og taknemmelighed. Jeg oplevede at det var nok bare at være mig – hvilket stod i kontrast til den teaterverden, jeg før helligede al min tid og energi til.

I min undervisning er jeg optaget af at skabe og holde et rum, hvori du kan lukke øjnene og tune ind på din krop, på dine sanser og din intuition. Jeg elsker fri og organisk bevægelse, gentagelser og visualiseringer. Jeg er ikke optaget af ´perfekt ydre´ alignment, men af at du slipper ideen om at noget er rigtigt eller forkert så du nysgerrigt kan finde din vej og bevæge dig på den måde, der føles bedst i din krop. Jeg elsker at lege med sekvensering og musik, og er dybt fascineret af at finde bevægelse i stilhed og stilhed i bevægelse.

Det rör mig når en gruppe mennesker lander i sig selv, sammen. Når mennesker overgiver sig til nuet og tillader sig selv at tage plads og ejerskab over sin praksis.

Mød mig til: Yoga SLOW,  Yoga FlOWRoKlubben and Yoga GROW (SUB)

Line Rømer

Yogaen kickstartede mit opgør med en 8-16 arbejdsdag, med præstationskultur og med en hektisk karriere som journalist i TV-branchen. For efter mange års uddannelse og en evig jagt på den næste kontrakt, blev jeg pludselig i tvivl, om det virkelig var det liv, jeg ønskede. Jeg savnede dybde, nærvær, rum til fordybelse og en kontakt til det uendelige indre, der findes inde i os alle. Alt det fandt jeg i yogaen.

I dag har jeg forladt min velbetalte karriere til fordel for at være fattig yogalærer på fuldtid, og jeg har aldrig været mere lykkelig.

Det rör mig når jeg kan hjælpe dig med at komme ud af hovedet og mærke din krop og skabe et rum hvor du kan være dig lige præcis som du er. Jeg guider dig både gennem legesyge vinyasa-flows og helt rolige hatha-klasser.

Mød mig til: Yoga FlOW, and Yoga GROW (SUB)

Rasmus Bugge

Træning var altid en måde for mig at håndtære de svære ting i mit liv. I en ung alder fandt jeg tryghed i at løfte vægte og lave calisthenics, og opbyggede en identitet omkring at være stor og stærk. Jeg fandt senere ud af, at styrke og størrelse ikke gjorde mig mere hel og fuldendt som person.

Jeg elskede stadig at bevæge mig, men jeg manglede en mere hjertevarm og legende kvalitet i min praksis. Jeg fandt denne gennem yoga og dans, som fik mig til at finde ind til glæden i det at bevæge sig i sig selv, og give slip på målet om at kunne noget bestemt eller være en anden. Denne glæde forligede mig samtidig også med en lang række skader, smerte og frustration, og fik mig stedet til at være nysgerrig og udforske de ting jeg kan gøre, i stedet for at fokusere på det jeg tror jeg ikke kan.

Det rör mig, når jeg kan vække din nysgerrighed for bevægelse, og lade denne vise dig at du ikke er begrænset og skrøbelig.

Mød mig til: STÄRK,